Ceger   Pišite   Zovite   Karta  

Gurmanluci


Partneri

    Plavi Dunav - Pančevo
    Adonis - Soko Banja
    VEGA ADM - Čenta
    SD - Martonoš

Siti, zdravi i lepi

Многи људи се питају како да једу што пожеле, а опет да остану здрави и витки. То је могуће постићи уз здраве навике исхране и вежбање. Важно је да Ваш оброк садржи храну богату храњивим материјама, попут протеина, масти, угљених хидрата, влакана, витамина и минерала. То значи да треба да укључите разноврсну храну у свој јеловник - воће, поврће, житарице, махунарке, орашасте плодове, семенке, рибе и меса.

Друго, важно је да пратите унос калорија и одржавате баланс између уноса и потрошње. То значи да, иако уживате у омиљеним јелима, треба да припазите на количину хране коју уносите. Један начин да ово постигнете јесте да једете мање порције и да једете чешће током дана. Обратите пажњу на то да се храните када сте заиста гладни, а не из досаде или емоционалних разлога.

Треће, редовно вежбање је кључно за одржавање здравог и витког тела. Физичка активност помаже у сагоревању калорија, повећава мишићну масу и јача срце и плућа. Најбоље би било да вежбате свакога дана. Вежбе попут трчања, пливања, вожње бицикла или шетње могу вам помоћи да останете активни и здрави.

Коначно, важно је да пратите своје здравље редовним прегледима код лекара. То ће вам помоћи да откријете евентуалне проблеме у раној фази и да предузмете кораке за њихово решавање.

Siti, zdravi i lepi Siti, zdravi i lepi
Siti, zdravi i lepi

Из тог разлога Лалински кетеринг посебну пажњу посвећује разноврсносном избору намирница, зачина, дневној понуди, као и величини оброка.

Садржај и величина оброка су одређени строго у складу са нормативима припреме и служање хране. Укратко, могуће је јести све што волите и бити лепог изгледа. Уз здраве животне навике, уживајте у храни коју волите, а истовремено будите сити, здрави и лепи.