Gurmanluci
Partneri
Plavi Dunav - Pančevo |
Adonis - Soko Banja |
VEGA ADM - Čenta |
SD - Martonoš |
Riblja čorba - 5 | |
Informacije o proizvodu: | Ocena: |
proizvođač: | Лалински кетеринг |
kod proizvoda: | LK-372 |
dostupnost: na raspolaganju | |
Cena: 490.00 din/porcija |
|
Ekskluzivni proizvod! Sadržaj: više od 300 ml po porciji riblje čorbe. Sastav: šnicle domaćeg soma, šnicle šarana, druga riba (štuka, deverika,..), šargarepa, paštrnak, peršun koren, peršun list, celer koren, paradajz, lovor, karanfilić, sušeno povrće bez konzervansa i aditiva, crni luk, zejtin, beli luk, so, biber, crvena mlevena paprika domaća ljuta i slatka - prvog kvaliteta.
Уживајте у предивном оброку. Пријатно!
Salašari su smatrali da im je riblja čorba čist ćar i dar prirode. Da bi imali ribu u čorbi nisu morali da dirindže mesecima na njivi ili u bašti. Jednostavno, ribu su lovili pecaljkom ili mrežom u obližnjoj reci, kanalu ili bari. Čorba je ukusnija ako ima više vrsta ribe, a dodaju joj se iseckan crni luk, ljuta i slatka aleva paprika, malo kuvanog paradajza, so i voda. Po pravilu čorba je retka, u tanjir se odmah sipaju i parčadi ribe, a posle nje se jede pržena riba. Salašari se i danas raduju ribljoj čorbi. Ona im promeni jelovnik i služi kao predah u obilju mnogobrojnih jela od mesa, krompira i testa. Riblja čorba se kuva u šerpi i loncu, ali je najveći ugođaj kad se služi iz kotlića u kojem je kuvana na vatri crvene vrbe ili topole.
Уживајте у предивном оброку. Пријатно!