Gurmanluci
Partneri
Plavi Dunav - Pančevo |
Adonis - Soko Banja |
VEGA ADM - Čenta |
SD - Martonoš |
Pečena domaća kobasica sa štercom - 42 | |
Informacije o proizvodu: | Ocena: |
proizvođač: | Лалински кетеринг |
kod proizvoda: | LK-269 |
dostupnost: na raspolaganju | |
Cena: 500.00 din/porcija |
|
Sadržaj: pečena DOMAĆA kobasica i šterc (restovani krompir) težine oko 450 g. Sastav: domaća sveža kobasica pečena u rerni, krompir, mast, crni luk, crvena mlevena paprika, so, biber.
Уживајте у предивном оброку. Пријатно!
Šterc ili kako se drugačije zove restovani krompir. Nije se na salašima nekada pravio pire od krompira. Salašarke maltene, nisu ni znale da postoji. Ali zato je bilo - šterca! Obareni krompir, pa oljušten, oceđen i izgnječen na malo krupnije, doda mu se malo masti i zaprške s lukom i crvenom paprikom. Najukusniji za jelo je čim se skine sa šporeta, dok je još vruć. Mnogi su ga jeli i sa hlebom - da bude kaloričniji i sitiji! Šterc se koristio i kao prilog uz pečenja, pržene kobasice ili slaninu. Prijao je i kao doručak, ponajviše kao ručak, ali se cenio i za večeru.
Уживајте у предивном оброку. Пријатно!